Instromen in de zorg? Flexibel beroepsonderwijs volwassenen biedt kansen

Wil je instromen in zorg en welzijn, maar wil of kun je hiervoor geen lange opleiding volgen? Misschien is flexibel beroepsonderwijs dan iets voor jou. Het afgelopen jaar zijn we gestart met mbo-opleidingen die je in delen kunt volgen. Zo hoef je niet de hele opleiding te volgen en ben je al goed inzetbaar met het afronden van jouw deel-opleiding.

Een mbo-certificaat of mbo-verklaring

Na het volgen van een deel van je opleiding (dat noemen we ook wel: een leereenheid) ontvang je een mbo-certificaat of mbo-verklaring. Hiermee kun je eventueel doorgaan voor een volledig mbo-diploma.

Pilots in de gehandicaptenzorg en VVT

De eerste pilots hiervoor lopen al in de gehandicaptenzorg en verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg (VVT). In de regio Utrecht, Gooi en Vechtstreek en Amersfoort-Eemland kun je nu een leereenheid volgen als onderdeel van de opleidingen:

  • Helpende Zorg & Welzijn (mbo niveau 2)
  • Verzorgende IG (mbo 3)

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Neem dan contact op met Erna Laclé (elacle@utrechtzorg.net) of kijk op de website van ROC Midden Nederland of MBO Amersfoort.

Wil je liever contact opnemen met een zorgorganisatie over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar leerhuis@koperhorst.nl en kom in contact met De Koperhorst in Amersfoort.

Leren

 

Meer weten?