Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Heb jij vragen over leren en werken in Zorg & Welzijn? Spar dan gratis met één van onze Sterk in je Werk coaches over jouw toekomst. 

Het project Sterk in je Werk biedt iedereen die in Zorg en Welzijn werkt of wil werken één of meer gratis loopbaangesprekken. Meld je aan en ontdek samen met onze coaches wat jij kunt doen om mee te groeien met de ontwikkelingen, als zij-instromer aan de slag te gaan of de overstap naar een andere baan in Zorg en Welzijn te maken. De coaches van Sterk in Je Werk gaan samen met jou aan de slag!

Het onderwerp van het loopbaangesprek bepaal je zelf. Samen met een ervaren loopbaanadviseur sta je stil bij jouw persoonlijke​ situatie.  Gratis en voor niets. Als je behoefte hebt aan meer dan één gesprek, dan kijken we wat verder nodig is. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief, een beroepentest, cursus of opleiding. Dit succesvolle project is een initiatief van de werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en de werkgeversorganisaties van het samenwerkingsverband RegioPlus.

Meld je hier aan

Ervaringen

Dit geeft inzicht in wie ik ben en wat er allemaal mogelijk is. Medewerker Helpende in de Thuiszorg

'Mijn manager zegt altijd dat ik een negatieve houding heb, maar ik ben het gewoon niet eens met wat er allemaal gebeurt op mijn werk. Vroeger had ik zo’n fijn team, we deden alles voor elkaar, en nu is dat anders. Het is ieder voor zich. Ik vraag me wel eens af of dit normaal is of dat het alleen in onze organisatie zo gaat? Door met jou te praten over wat ik belangrijk vind in mijn werk en te kijken naar vacatures, kwam ik erachter dat andere organisaties hun werk anders organiseren en dat het dus ook anders kan. Dat wist ik niet, maar nu durf ik de stap misschien wel te wagen om voor een andere stichting te gaan werken. Dat geeft hoop en moed.'

Het helpt al, het lucht op erover te praten. Medewerker huishouding (53 jaar) ​​

´Wat fijn dat ik dit gesprek krijg. Ik wil graag de cliënten ondersteunen bij het schoonmaken, helpen bij activiteiten. Wat is er mogelijk met mijn ervaring? Hoe pak ik dit aan? ​​Op mijn werk ontbreekt het soms aan waardering en respect. Dit gesprek helpt al, het lucht op erover te praten. Ik ga nadenken over je advies om het bespreekbaar te maken. Ik maak graag een tweede afspraak met jou.´

Dick Olsthoorn (60) in gesprek met loopbaancoach Joyce Kool

'Ik heb onlangs twee gesprekken gehad met loopbaan adviseur Joyce Kool in Bussum. Tijdens de eerste ontmoeting was ik redelijk zenuwachtig omdat ik niet echt wist wat me te wachten stond,maar het initiatief van het CNV stond me wel aan en had tenslotte niets te verliezen. De kracht van Joyce was toch wel mij op mijn gemak te stellen nadat ik een poging deed wat over mijzelf te vertellen, wat ik als lastig ervaar. Ik ging me meer op mijn gemak voelen en het praten ging makkelijker waardoor ik tot meer inzichten kwam. Ze heeft me wat goede tips gegeven waar ik wat mee kan. Ik ben een man van 60 en voel mij niet direct bemiddelbaar maar heb toch weer wat hoop gekregen.'

Wat bieden we nog meer?

Direct solliciteren op de meest actuele vacatures

Utrechtzorg.nl is het online loopbaanplatform in de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi- en Vechtstreek. Hier vind je de meest actuele vacatures en kun je kennis maken met 70 zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt. Wanneer je een profiel aanmaakt, kun je makkelijk solliciteren, online loopbaantesten maken en alle voor jou relevante vacatures via de mail ontvangen.

UZnetwerkcafé

Talent? Maak er werk van! Kom een UZNetwerkcafé bij jou in de buurt en verken jouw mogelijkheden binnen Zorg en Welzijn. Praat o.a. met loopbaancoaches, ontmoet collega’s van andere organisaties, laat een gratis profielfoto maken, kom in contact met recruiters, bekijk de meest recente vacatures en laat je cv checken. Heel graag tot dan! Kijk voor het eerstvolgende netwerkcafé op www.utrechtzorg.nl/kalender.

Werken