Studiekeuze in coronatijd

Met een studiekeuze richting zorg en welzijn kies je voor een belangrijk beroep met hoge baankans, waarbij je werkt met je hart en echt het verschil maakt voor een ander. We begrijpen dat een studie of vervolgopleiding kiezen lastig is - al helemaal doordat je nu niet langs kunt gaan tijdens een open dag. Gelukkig helpen veel opleidingsinstellingen hierbij door bijvoorbeeld online open dagen, chats en vragenuurtjes te organiseren. Via Ik Leer Wijzer kun je vragen bekijken om te stellen tijdens deze virtuele open dagen. Ook kun je altijd bij YouChooz terecht voor informatie over alle beroepen en opleidingen in zorg en welzijn. De Ambassadeurs van de Zorg beantwoorden elke dag jouw vragen op Instagram. Volg ze om te zien waarom deze jonge zorgmedewerkers hebben gekozen voor hun vak.

Opleidingsinstellingen in de regio

Heb je zelf interesse in een opleiding in zorg en welzijn? Of ben je op zoek naar informatie voor jouw zoon of dochter? We zetten de opleidingsinstellingen in de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek voor je op een rijtje. Check altijd de websites om op de hoogte te zijn van de vele virtuele open dagen die worden georganiseerd.

- ROC Midden Nederland: Het Voorlichtingscentrum van ROC Midden Nederland helpt je bij je studiekeuze. Ook wordt er live voorlichting gegeven en vind je filmpjes over verschillende opleidingen, zoals doktersassistent en helpende.

- MBO Utrecht: MBO Utrecht helpt je met online studiekeuzehulp. Kijk online presentaties terug en volg een virtuele rondleiding. Zo kan je ook op afstand de sfeer proeven op school.

- MBO Amersfoort: MBO Amersfoort organiseert een online open huis. Proef de sfeer, ervaar hoe het is om student te zijn bij MBO Amersfoort en Skype of Whatsapp met studenten.

- Dulon College: Bekijk de presentaties van de online Open Dag terug, of neem een virtueel kijkje in de school.

- MBO Hilversum: Volg de College Tour Hilversum of bekijk de sector presentaties met live chat en krijg meer informatie over leren in zorg en welzijn. Je kunt de presentaties ook later terugkijken. Stel je vragen via telefoon, app of mail aan het Informatiecentrum.

- Hoornbeeck College: Bekijk alle zorg- en welzijnsopleidingen die het Hoornbeeck College aanbiedt.

- Hogeschool Utrecht (HU): Maak online kennis met de HU via online open dagen, proefstuderen en vragenuurtjes. Proef de sfeer via korte video's over de campus in Utrecht of de campus in Amersfoort, of maak kennis met Utrecht als studentenstad.

- Christelijke Hogeschool Ede (CHE): Wil je meer over de opleidingen van de CHE te weten komen? Volg dan een online voorlichting via een webinar of instagram-live. Docenten en studenten van de opleidingen geven voorlichting en via de chatfunctie ben je in de gelegenheid om al je vragen te stellen. Kijk hier voor het volledige aanbod webinars. Webinar gemist? Dan kun je deze hier rustig terugkijken.

- Universiteit Utrecht (UU): De reguliere aanmelddeadline voor een bacheloropleiding voor aankomende studenten met een Nederlandse vooropleiding is verschoven van 1 mei naar 1 juni. Bekijk alle informatie over het academisch studiejaar 2020-2021 in Utrecht op de website van de UU.

Leren

 

Meer weten?