We zijn op zoek naar jou!

Wat fijn dat jij je hebt aangemeld voor 'Extra handen voor de zorg' en dat je jouw hulp hebt aangeboden.

Super bedankt daarvoor. Voor nu lijkt de situatie redelijk onder controle. We hebben de eerste hectiek achter ons gelaten, mede dankzij de vele aanmeldingen, steun en hulp. Nu zijn we in rustiger vaarwater gekomen en gaan we de zomerperiode in. Rooster-technisch is dat een tijd van puzzelen en schuiven. Deze zomer zal het nog uitdagender zijn om het rooster rond te krijgen.

Zorgprofessionals hebben na deze hectische periode behoefte aan rust, vakantie, bezinning en verwerking. Daarom zijn we voor de zomerperiode en daarna op zoek naar helpenden, VIG'ers en verpleegkundigen. De vele ziekenhuizen waren de afgelopen tijd vooral op zoek naar IC verpleegkundigen.

Helpenden, Vig'ers en Verpleegkundigen zijn echter volop ingezet in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg en zijn ook deze zomer weer volop nodig.

Ben jij gediplomeerd verpleegkundige, vigger of helpende?

Wil je ondersteunen in de zomerperiode en wellicht ook daarna?

Laat dan je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter via de button hieronder of via info@utrechtzorg.net. We bellen jou zo snel mogelijk op en kijken samen waar je ingezet kunt worden. We zien ernaar uit jou binnenkort te spreken!

Neem contact op

 

Liever langskomen of direct een gratis gesprek met een loopbaancoach? Dat kan ook. 

Kom langs in de Ik Zorg Shop in Zeist en maak direct kennis met de aanwezige zorgorganisaties. Zij helpen je verder op weg. Net als Karin en Yina, die snel een baan vonden door hun bezoek aan de shop. 

Vraag een gratis loopbaangesprek aan bij Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Een van onze coaches neemt direct contact met je op en kan je precies vertellen welke kansen en mogelijkheden er voor jou zijn.

Gelukkig waren er meer zorgverleners die zich - net als jij - betrokken voelden en wilden helpen.

Zij meldden zich aan als vrijwilliger tijdens de coronacrisis, gingen bij een zorgorganisatie aan de slag en vertelden ons wat zij daar meemaakten. Als jij vandaag nog je naam, adres en telefoonnummer bij ons achterlaat, dan kun jij over een tijdje ook hier je ervaring delen.

Carmen de Groot werkt tijdelijk bij Beweging 3.0

De bewoners in het verzorgingstehuis waar Carmen werkt, mochten een tijdlang geen bezoek ontvangen. Voor corona kon een dochter elke middag een kop thee komen drinken. Dat ging even niet meer. Carmen: “Daarom is het praatje beneden en elkaar even kunnen zien door het raam al fantastisch. Daar kijken bewoners dagen naar uit. Het klinkt heel cliché, maar wat ik hiervan leer is dat je moet genieten van de kleine dingen. Je ziet nu wel in hoe goed we het normaal gesproken hebben.”

Lees het volledige interview met Carmen hier.

Kirsten Tonk had een fiets nodig om naar haar werk te komen. ISZ De Brug maakte dat mogelijk.

“Wat ik van deze periode meeneem, is hoe belangrijk sociaal contact wel niet is. Zeker voor onze cliënten,” vertelt Kirsten ons in een interview. “En hoe enorm belangrijk het werk in de zorg is. Natuurlijk wist ik hiervoor ook dat het belangrijk werk is, want je werkt met mensen. Eerder stond ik hier alleen niet echt bij stil, ik zag het meer gewoon als mijn baan. Nu ben ik vooral trots op iedereen die in de zorg werkt en vind ik het fijn dat ik ook iets kan doen, ook al ben ik nog in opleiding”.

Lees het volledige interview met Kirsten hier.

Oud-verpleegkundige Paul sloot tijdelijk de deuren van zijn koffie- en lunchzaak en B&B en hielp zijn oud-collega’s in het St. Antonius Ziekenhuis.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn interviewde Paul over zijn ervaring. Paul over of hij meteen wist wat hij kon doen: "Spannend, maar het voelde heel goed om terug te zijn. De reacties van oud-collega’s en nieuwe collega’s waren hartverwarmend. Het voelde als een warm bad. Na drie dagen inwerken ging ik aan de slag op een corona-afdeling. Dat was heel pittig en stressvol. Het verdriet is daar enorm en dat gaat je niet in de koude kleren zitten."

Bron: klik hier.

Zorg