Werkgever van de maand: Sherpa

Sherpa is de Utrechtzorg werkgever van de maand januari 2021. 

Ruimte voor mensen met een beperking

Ieder mens heeft recht op een prettig leven. Een eigen woon- en werkplek waar je thuis bent. Vooruitzichten op een leuke, zinvolle dag. Een dag waar je anderen ontmoet. Zelf inhoud en vorm geven aan je leven. Natuurlijk is dat niet anders als je een beperking hebt. Daarom ondersteunt Sherpa mensen met een beperking.

Waar staat Sherpa voor?

Voor ons is ieder mens uniek. We zien en respecteren iedere cliënt met al zijn kwaliteiten, talenten en hebben oog voor verschillen in mogelijkheden en behoeften. Wij ondersteunen cliënten in het maken van keuzes om het eigen leven vorm te geven. We luisteren naar de cliënt hoe hij het leven wil leiden binnen de mogelijkheden die hij heeft. Wij begrijpen de vraag van de cliënt en zijn verwant. Cliënten voelen zich thuis bij Sherpa.

Wat betekent werken bij Sherpa?

Wie kan er nu beter vertellen wat werken bij Sherpa betekent dan de medewerkers zelf?

Daniëlle, Jamie, Maartje en Manon werken alle vier bij Sherpa als begeleider gehandicaptenzorg EMB (Ernstige Meervoudige Beperking). Bekijk de video’s en ontdek wat het werken bij Sherpa zo leuk maakt.

Of lees het interview van Paulien, recruiter bij Sherpa.

Techniek in je werk

Bij Sherpa gebeurt veel op het gebied van techniek. Via het Stichting mr. Roelsefonds is Sherpa bijvoorbeeld een pilot gestart om te onderzoeken of de happybot Felix goed kan aansluiten bij cliënten met autisme. In de pilot wordt Felix ingezet als een maatje van een cliënt, waardoor hij/zij emoties kan gaan herkennen, erkennen en signaleren. En onlangs won Sherpa hier zelfs een prijs mee. Lees meer.

Ook heeft Sherpa een eigen digilab. Bij het Sherpa Digilab zelf werken dagelijks 5 tot 6 cliënten als assistent. Zij helpen de hele dag mee op basis van dagbesteding. Ook komen er dagelijks cliënten op bezoek met vragen of wensen. Of om gewoon even te computeren. Het Digilab is er voor cliënten, professionals en bedrijven. Samen maken we ICT toegankelijk voor mensen met een beperking. Voor kwaliteit van leven. Leuk weetje: in het digilab zijn verschillende apps ontwikkeld.

Digitale Wensboom

Omdat het heel erg leuk is om een wens te vervullen heeft Sherpa deze Digitale Wensboom ontwikkeld. Alle cliënten van Sherpa mogen hier hun wens insturen. Ook kan iedereen die het wil een wens in vervulling laten gaan of een bijdrage hieraan leveren.

Meer informatie

Meer weten over Sherpa? Kijk op werkenbijsherpa.nl of neem contact op via info@werkenbijsherpa.nl

Werken