U bent hier

Corona: help mee!

Het coronavirus vraagt veel van alle medewerkers en vrijwilligers in zorg en welzijn. Tegelijk zijn er ook veel mensen die willen helpen. Op sociale media zijn hiervoor mooie initiatieven ontstaan. Acties om gepensioneerde en oud-zorgprofessionals, oud-zorgverleners, studenten en docenten van zorgopleidingen tijdelijk weer in te zetten in de zorg. Omdat ze betrokken zijn en willen helpen.

> Wil jij ook helpen, en heb je ervaring en/of een opleiding in de zorg? Bijvoorbeeld als verpleegkundige of verzorgende?

Het aantal coronapatiënten in onze regio neemt fors toe en daardoor zijn extra handen hard nodig. In Utrecht en omgeving worden nu zorgcohorten opgestart. Ben of ken jij iemand met een opleiding of diploma in de zorg die bij wil springen? Aanmelden kan via extrahandenvoordezorg.nl!

Heb je je al eerder aangemeld? Dan kun je je profiel heractiveren via deze pagina.

Ook als jouw BIG-registratie als verpleegkundige na 1 januari 2018 is verlopen en je vaardigheid voldoende aanwezig is, kun je helpen. Het ministerie van VWS heeft de regels hiervoor tijdelijk versoepeld.

> Wil je helpen, maar heb je geen ervaring en/of opleiding in de zorg?
Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis op deze website. Ook kun je helpen bij NLvoorelkaar door je aan te melden via deze website. Dat kan zelfs wanneer je je verkouden voelt, of om een andere reden thuis blijft. Je kunt dan bijvoorbeeld meehelpen in de strijd tegen eenzaamheid door de coronamaatregelen. Bekijk daarvoor de pagina met coronaproof vrijwilligerswerk.

Natuurlijk houd je je altijd aan de coronaregels:

  • Klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Was vaak uw handen;
  • Hoest en nies in je elleboog; 
  • Ga weg als het druk is;
  • Werk thuis, behalve als het niet anders kan;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes. 

> Ben je werkgever in zorg en welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort of Gooi & Vechtstreek, en heb je juist extra hulp nodig?
Kijk dan op deze website.

Op https://www.extrahandenvoordezorg.nl/ vind je meer over dit landelijke initiatief.

Werken