Daniëlle Veldhuizen: “Je voelt dat je van toegevoegde waarde bent”

De reis van Daniëlle Veldhuizen binnen QuaRijn

Daniëlle: “Ik werk als Kwaliteitsverpleegkundige op de locaties De Koekoek in Veenendaal, De Tabakshof in Elst en in De Linde in Achterberg. Ruim vijf jaar geleden ben ik in het laatste half jaar van mijn studie HBO-V begonnen binnen QuaRijn. Ik heb voor de ouderenzorg gekozen omdat ik veel affiniteit heb met deze doelgroep. Ik vind het prachtig om te merken het lichtpuntje op een dag van een eenzamere oudere te kunnen zijn. Door een lach op het gezicht bij die ene dementerende bewoner te toveren of een gezellige groepsdynamiek te creëren door het organiseren van bijvoorbeeld een spontane activiteit."

Meer dan zorg alleen

"In de tussentijd ben ik een jaartje weggeweest bij QuaRijn om in de thuiszorg te werken, omdat ik mijn taken als verpleegkundige miste. Maar al snel ben ik weer teruggekomen als coördinerend wijkverpleegkundige. Daarna kreeg ik de kans om te starten als Kwaliteitsverpleegkundige en ben ik dat gaan doen. Ik was er inmiddels ook echt aan toe om meer te doen dan de zorg alleen."

Eigen ontwikkeling 

"QuaRijn staat erg open voor je eigen ontwikkeling als je laat zien dat je daaraan wilt werken. Je kunt het aangeven als je een opleiding wilt doen, zowel in- als extern. Het ondersteunend kunnen zijn aan de teams en bewoners is mooi. Dat je voelt dat je van toegevoegde waarde bent. Zo heb ik het afgelopen jaar de theatervoorstelling ‘Dag Mama’ op locatie gefaciliteerd voor de medewerkers, geef ik intervisies met interessante gesprekken en casussen en ben ik nu bezig met het organiseren van themamaanden."

Werken vanuit het hart

"Ik vind het belangrijk medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werk, mee te denken bij knelpunten en voor ze klaar te staan. Mijn deur staat altijd open. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bewust is van waar hij of zij goed in is en dat binnen het werk kwijt kan. We werken allemaal vanuit ons hart, waarbij de bewoner centraal staat."

Elke dag van waarde maken

"Dingen die ik belangrijk vind binnen mijn werk zijn respect, waardering maar ook humor. En zeker rondom de bewoners zoveel mogelijk te kunnen faciliteren zodat we voor hen elke dag van waarde kunnen maken. Dat maakt ons werk van belang en zorgt ervoor dat ik altijd met een tevreden gevoel naar huis ga.”