Kalender

donderdag 13 februari 2020
19:00 u tot 21:00 u
Hilversum
Bijeenkomst
Workshop
Kennis Zorg Café King Arthur Groep

Kennis zorg café met workshop door ervarea: wet zorg en dwang

King Arthur Groep, een thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in dementiezorg, organiseert in verschillende regio's Kennis Zorg Café's. Maak op deze avonden kennis met de organisatie en met collega zorgverleners. Heb jij plannen om in de zorg te gaan werken of ben je opzoek naar een inspirerende zorgorganisatie? Wij maken graag kennis met jou. Maar ook mensen die belangstelling hebben in het onderwerp zijn van harte welkom.

Bij Ervarea geloven ze in het principe "leren door beleven". De door hen verzorgde trainingen zijn interactief en de oefeningen zijn meer dan geschikt om de ervaring direct naar het werk vertalen. Annemarie Bolder verzorgt deze workshop namens Ervarea.

Sinds 1 januari geldt de nieuwe wet Zorg en Dwang: Weet jij er al iets van?
De Wet Zorg en Dwang gaat over onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg gaat in deze nieuwe wet over zorg waarmee de zorgvrager of zijn vertegenwoordiger niet instemt. En zorg waarmee de vertegenwoordiger heeft ingestemd maar waartegen de zorgvrager zich verzet. De wet is er om de vrijheid van iedereen in Nederland, ook mensen met dementie, zoveel mogelijk te waarborgen. Het daagt ons in de begeleiding en zorg uit om altijd op zoek te gaan naar vrijwillige zorg.

Maar wat is dan eigenlijk: onvrijwillige zorg? En wanneer is het aantoonbaar vrijwillig? Hoe kan verzet er uitzien bij zorgvragers? Betekent dit dat we niet zomaar de rolstoel op de rem mogen zetten? Dat we niet zomaar de deur op slot mogen doen voor iemands veiligheid?

Tijd om daar samen bij stil te staan! Tijdens de kennis zorg café's bespreken we wat de nieuwe wet voor ons in de praktijk betekent!

PROGRAMMA
19:00 Ontvangst met koffie en thee
19:15 Zeepkist "een kijkje in KAG"
19:30 Workshop
21:00 Netwerken onde rhet genot van een hapje en drankje

LOCATIES, DATA EN AANMELDEN?
Dinsdag 4 februari 2020: Ontmoetingscentrum Soest (gratis parkeren), Molenstraat 8A, 3764 TG Soest
Donderdag 13 februari 2020: Zalencentrum 't Spintje (gratis parkeren na de slagboom), Naarderstraat 98, 1211 AM Hilversum

Deelname is gratis en wij zorgen voor de inwendige mens! I.v.m. de organisatie en catering graag aanmelden via: hr@kingarthurgroep.nl

Locatie: 
Zalencentrum 't Spintje, Naarderstraat 98