De zorg (weer) in als zij-instromer of herintreder?

Als je wil switchen, zij-instromen of wil herintreden, dan zijn er diverse acties die je kunt uitvoeren. Zo bieden onze coaches van Sterk in je Werk een gratis loopbaantraject van drie gesprekken aan. Zij kennen de regionale arbeidsmarkt en kunnen samen met jou bekijken wat de beste stappen zijn die je kunt ondernemen.

Herintreders zijn meer dan welkom in de zorg. Soms is bijscholing nodig, of je kunt besluiten om je te laten omscholen naar ander werk in zorg en welzijn. Hier kun je dan verkorte opleidingstrajecten voor volgen. Als je wil weten wat je wat je oude diploma waard is, kun je kijken op www.s-bb.nl.

Als je een diploma in een andere sector hebt, maar graag in zorg en welzijn wil werken, dan kun je instromen in een reguliere opleiding. Je kunt dan een verkort opleidingstraject volgen, maar je kunt ook kiezen voor de combinatie van leren en werken. Hiervoor dien je organisaties te benaderen die openstaande BBL vacatures hebben.

Omdat werk- en levenservaring ook kunnen belangrijk zijn, kun je deze ervaring en kennis via een EVC procedure laten waarderen. Denk hierbij aan een onafgemaakte opleiding, zorg voor kinderen, mantelzorg of vrijwilligerswerk. Meer informatie hierover vind je op www.evc-centrum-nederland.nl.

Ook kan een oriëntatiebaan een mogelijkheid zijn. Het is een korte, tijdelijke baan van 3 maanden om te ontdekken of een baan in de ouderenzorg bij je past. Ook kun je zo ontdekken of je een BBL-traject iets voor je is. Deze banen worden vermeld op de eigen websites van de ouderenzorginstellingen.

Bekijk de vacatures >