Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou voelen in de zorg

In gesprek met Ard (28) verpleegkundige en zorgcoördinator bij een woongroep voor ouderen met dementie: Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn werk. De ene keer zit ik midden in de nacht naast het bed van een verward iemand en de volgende keer geef ik les over goed rapporteren of palliatieve zorg. Naast de diensten op de woongroep werk ik nauw samen met familie en mantelzorgers om zijn cliënten het beste te kunnen bieden.

Vroeger wilde ik dierenarts worden, maar een praktijkopleiding bleek beter bij mij te passen. Ik begon een opleiding om ambulanceverpleegkundige te worden. Tijdens mijn eerste stage kwam ik in aanraking met de ouderenzorg. Ik was verbaasd hoe gemakkelijk het contact was. Er ging echt een hele nieuwe wereld voor mij open.

Het is een eer om te zorgen voor mensen die al zoveel hebben meegemaakt en zo’n levenservaring hebben. Ouderen zijn minder geremd en durven meer te zeggen. Ze laten mij zien wat belangrijk is in het leven en waar het echt om gaat.

Er zijn veel vooroordelen, maar mensen zien maar een klein deel van de zorg. Kom eerst eens onderzoeken wat er allemaal te halen valt. Er zijn zoveel manieren om je voor kwetsbare mensen in te zetten.

Geïnspireerd? Wij helpen je graag verder.

Lees meer verhalen en ontdek wat bij jou past op ontdekdezorg.nl

 

Werken