Amaris biedt professionele Wijkverpleging

Amaris Zorggroep is onze werkgever van de maand november 2019. We laten je graag kennismaken met deze zorgorganisatie uit de Gooi en Vechtstreek. Wist je dat Amaris ook mooie werkplekken in de Wijkverpleging biedt?

De Wijkverpleging van Amaris wordt geboden vanuit kleine, wijkgerichte teams. Deze teams bestaan uit (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden die dag én nacht verpleging en verzorging bieden. Hierbij valt te denken aan zorg bij ziekte, verpleging na een ziekenhuisopname of ondersteuning waardoor langer thuis wonen mogelijk is. De Wijkverpleegkundigen van Amaris worden ingeschakeld op verzoek van de arts of een medisch specialist bij het verzorgen van wonden, het geven van injecties of het bestrijden van pijn. De Wijkteams van Amaris bieden ook palliatieve zorg in de laatste fase van het leven.

Doordat de Amaris-Wijkteams klein zijn, bouwt het team een persoonlijke en vertrouwde zorgrelatie op met de cliënt. Een bijzondere functie in het Wijkteam van Amaris is de functie van de Wijkverpleegkundige. De Wijkverpleegkundige van Amaris stemt samen met de cliënt af welke zorg er nodig is en stelt de indicatie van de benodigde zorg vast in een zorgplan op basis van het normenkader van de V&VN (indiceren, klinisch redeneren en verpleegkundig proces).

De Wijkteams van Amaris werken vanuit de volgende speerpunten:

  • versterken van de regie van de cliënt in afstemming met zijn netwerk
  • werken met e-health oplossingen
  • preventief werken
  • wijkgericht werken

 

Concreet betekent dit dat de Wijkverpleegkundigen bij Amaris niet alleen samenwerken met andere zorgverleners uit de buurt, maar ook met andere partijen in de gemeente, zoals welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties of mensen uit de naaste omgeving. Ook wordt gekeken welke (e-health) oplossingen de cliënten helpen om langer thuis te wonen en zelf de regie te houden. Verder is de functie signalerend, adviserend en begeleidend. Nu en dan verwijzen de Wijkverpleegkundigen door, zodat cliënten altijd de beste zorg en/of ondersteuning krijgen. Soms wordt er naar een oplossing gezocht die misschien buiten de zorg ligt, maar die juist wel de gezondheid en het welzijn van de cliënt én misschien wel die van de hele wijk verbetert.

 

Ben je enthousiast geworden? Kijk voor alle mogelijkeden m.b.t. leren en werken bij Amaris op https://werkenbij.amaris.nl/.

Werken