“Ik voelde gelijk: hier zit ik goed”

Sinds dit voorjaar is de Ik Zorg Shop open: een winkel in Zeist waar potentiële nieuwe zorgmedewerkers en werkgevers met elkaar in gesprek gaan. De Ik Zorg Shop is een initiatief van werkgeversorganisatie Utrechtzorg en bedoeld als plek waar zorgorganisaties hun toekomstige medewerkers, vrijwilligers en stagiaires laagdrempelig kunnen ontmoeten en werven. Dat de winkel van toegevoegde waarde is, heeft de Ik Zorg Shop al bewezen. Vrijwel direct na de opening vonden twee geïnteresseerden een baan bij zorgorganisatie ZorgSpectrum.

Een van deze twee geïnteresseerden is Karin Idema. Ze was op zoek naar een staffunctie binnen de zorg. Toen ze hoorde van de Ik Zorg Shop, besloot Karin om een kijkje te gaan nemen. Karin vertelt: “Vrijwel gelijk toen ik binnenkwam, stapte iemand op me af. En voor ik het wist had ik een laptop met daarop een vacature voor mijn neus.” Twee dagen later mocht ze al op gesprek komen bij ZorgSpectrum. Al snel bleek dat het van beide kanten klikte, waardoor het tweede gesprek al een week later plaatsvond. “Dit is een heel andere manier van solliciteren,” zegt Karin. “Het ging zo snel, puurder dan dit kun je het niet krijgen. Ik was op zoek naar een baan die bij me past en die heb ik op deze manier gevonden.” 

Heel laagdrempelig

Ook Yina Elvers was op zoek naar een nieuwe baan, die ze vond via de Ik Zorg Shop. Ze kijkt met een goed gevoel terug op haar sollicitatiegesprekken. Yina: “Alle gesprekken waren zo open. Ik merkte dat er echt werd gekeken naar mijn verhaal en naar hoe ik ingezet kon worden. Niet alleen naar mijn papiertje.” Ook haar beviel deze nieuwe manier van solliciteren. “De gesprekken zijn heel laagdrempelig. Ik voelde gelijk: hier zit ik goed. Zonder de Ik Zorg Shop had ik deze organisatie en functie niet gevonden.”

Bijzondere manier van kennismaken

Shanna Jongman is recruiter bij ZorgSpectrum en enthousiast over deze bijzondere manier van kennismaken met potentiële nieuwe collega’s. “Ik vind het leuk om mensen te vertellen waar ik voor werk, dat is mijn vak,” vertelt Shanna. “Het is fijn dat ik dat nu face-to-face kan doen. Op deze manier trekken we ook andere kandidaten aan dan bijvoorbeeld via mail of de telefoon. En we kunnen goed laten zien dat een baan in de zorg meer is dan mensen vaak denken.” En wat de Ik Zorg Shop ZorgSpectrum heeft opgeleverd? “We zijn natuurlijk heel blij met de komst van Karin en Yina. En met de fijne samenwerking met Utrechtzorg. Zij kijken heel erg naar de behoefte van zowel de organisatie, als de kandidaat. Wat een fantastische organisatie.”

In de Ik Zorg Shop staan diverse zorgorganisaties voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je meer te vertellen over het werken in zorg en welzijn. Volg een (gratis) een workshop, spar met een loopbaancoach of ga in gesprek met een (toekomstige) werkgever. Ontdek het actuele aanbod aan vacatures en ervaar wat werken in zorg en welzijn is. Kijk voor meer informatie op www.ikzorgshop.nl.

IkZorgShop