U bent hier

Altrecht

Altrecht verleent geestelijke gezondheidszorg vanuit verschillende vestigingen in de regio Utrecht. We verlenen professionele zorg en behandeling aan mensen - van jong tot oud - die het niet makkelijk hebben in onze samenleving.
 

De hoofdtaak van Altrecht is het bieden van...

Locaties

Altrecht Nieuwegein, Rembrandhage
Rmebrandthage 77
3437 PD Nieuwegein
Nederland
Altrecht Utrecht, Hoorndreef
Kaap Hoorndreef 48
3563 AV Utrecht
Nederland
Altrecht Utrecht, Lange Nieuwstraat, ABC
Lange Nieuwstraat 52/52a
3512 PK Utrecht
Nederland
Altrecht Utrecht, Lange Nieuwstraat, Willem Arntsz Huis
Lange Nieuwstraat 119
3512 PG Utrecht
Nederland
Altrecht Utrecht, Leidsche Rijn
Soestwetering 1
3554 AB Utrecht
Nederland
Altrecht Utrecht, Mimosastraat
Mimosastraat 2-4
3551 DC Utrecht
Nederland
Altrecht Utrecht, Nieuwe Houtenseweg, Lunetten
Nieuwe Houtenseweg 2
3524 SH Utrecht
Nederland
Altrecht Woerden, RPC Woerden
Blekerijlaan 3
3447 GR Woerden
Nederland
Altrecht Zeist, Sanatoriumterrein
Oude Arnhemseweg 260
3705 BK Zeist
Nederland
Altrecht, (hoofdlokatie) Willem Arntsz Hoeve
Dolderseweg 164
3734 BN Den Dolder
Nederland

Informatie voor studenten

De Altrecht Academie coördineert de stage mogelijkheden binnen Altrecht voor MBO & HBO studenten. 

Verpleegkunde stageplaatsen

Verpleegkunde studenten van het ROCMN en de HU worden door het stagebureau van de school ingepland op de beschikbare stageplaatsen. De studenten van deze scholen hebben voorrang op de beschikbare stageplaatsen.

Studeer je verpleegkunde bij een andere school en wil je stage lopen bij Altrecht? Stuur dan een stage-sollicitatiebrief en je CV naar de coördinator van de verpleegkundige opleidingen: Mw. Otto, h.otto@altrecht.nl  Motiveer in je brief duidelijk op welke afdeling je stage wilt lopen en welke leerdoelen je wilt behalen.

Andere opleidingen op MBO & HBO niveau

Altrecht biedt stage mogelijkheden bij alle beroepsgroepen die binnen Altrecht werkzaam zijn.

De beschikbare stageplaatsen vind je bij de vacatures; je kan daar direct solliciteren op een stage-vacature. In de stage-vacature vind je meer informatie over de afdeling waar de stageplaats beschikbaar is en welke voorwaarden er zijn om op deze afdeling stage te kunnen lopen.

Om stage te lopen bij Altrecht moet je in ieder geval aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je moet een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overhandigen. Deze aanvraag doe je op eigen kosten (€25,- voor een digitale aanvraag, €30,- voor een schriftelijke aanvraag, je ontvangt hiervoor een aanvraagformulier).
  • Je studeert in de regio Utrecht.
  • Je komt minimaal 20 weken stage lopen.
  • Je getekende stage-overeenkomst en loonheffingsverklaring,  je VOG verklaring en een kopie van je ID zijn vier weken voor aanvang van je stage aan ons geretourneerd.
  • Voor een stage in de directe patiëntenzorg is het op sommige zorgeenheden verplicht dat je bent ingeënt tegen Hepatitis B, dan wel dat je de bereidheid hebt om je te laten inenten.

Open sollicitaties

De beschikbare stageplaatsen worden kenbaar gemaakt door middel van een vacature. Als er geen stage-vacature op de site staat die past bij de opleiding die je volgt, is hiervoor geen stageplaats beschikbaar. Open sollicitaties worden zodoende niet in behandeling genomen.

Kijk hier of er stageplekken zijn.

Afstudeeropdrachten

Verzoeken om afstudeeropdrachten uit te voeren kunnen worden gemaild naar opleidingen.stages@altrecht.nl  Beschrijf in het verzoek duidelijk welke opdracht je wil uitvoeren, aan welk thema het onderwerp gerelateerd is en op welke afdeling je de opdracht wil uitvoeren.

Stageduur

Een stage in de directe patiëntenzorg duurt minimaal 20 weken. Met het oog op de complexiteit van de zorg die Altrecht aanbiedt en het belang van relatieopbouw in het patiëntencontact, is het niet mogelijk om korter dan 20 weken stage te lopen. De duur van een stage die niet primair op de patiëntenzorg gericht is, wordt in overleg met de zorgeenheid manager vastgesteld.

Stages klinische psychologie (volwassenen en  ouderen)

Deze stageplaatsen zijn voorbehouden aan studenten van de universiteit Utrecht.

Als masterstudent van de UU heb je toegang tot de stage site van Blackboard. Hierop is het stage aanbod van Altrecht te vinden, en ook de sollicitatieprocedure om voor deze plekken in aanmerking te komen. Alleen sollicitaties die ingestuurd worden volgens deze procedure, worden in behandeling genomen.Heb je (nog) geen toegang tot de pagina op Blackboard, dan is het niet mogelijk te solliciteren.

Contact

Heb je vragen over het stage lopen bij Altrecht? Mail dan naar opleidingen.stages@altrecht.nl

Informatie voor vrijwilligers

Naast professionele zorg, is ook vrijwilligerswerk bij Altrecht onmisbaar. Jaarlijks zijn er ongeveer 250 vrijwilligers aan de slag. Het verrijkt het leefklimaat van onze patiënten aanzienlijk. We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Iedereen kan vrijwilliger worden

Iedereen die in zijn of haar vrije tijd iets voor onze patiënten wil betekenen, kan zich aanmelden om vrijwilliger te worden. Jong of oud, geschoold of ongeschoold, drukke agenda of wat meer tijd: Altrecht heeft een breed aanbod activiteiten. Patiënten kunnen goed geholpen worden door gewone medemensen, niet altijd alleen door speciaal opgeleide deskundigen. Jouw gezelschap, aandacht en hulp geven de kwaliteit van ons werk een grote meerwaarde en dragen bij aan het herstel.

Marieke is activiteitenvrijwilliger bij de kookgroep

Wekelijks helpt Marieke bij een kookgroep in Zeist. Samen met een professionele begeleider helpt ze een groep patiënten met het aanleren van basisvaardigheden, zoals een boodschappenlijstje maken, inkopen doen en natuurlijk koken.

Nieuwsgierigheid naar anderen is mijn drijfveer. Natuurlijk moet je tijd investeren, maar ik vind het fijn om anderen wat te geven. Bovendien schenkt het veel voldoening, leer ik van het contact met verschillende mensen en geeft het werk me veel energie. We praten bijvoorbeeld over hoe het is om een psychiatrische achtergrond te hebben en wat voor invloed dat op je leven heeft. Of hoe het is om altijd medicijnen te moeten gebruiken. Of gewoon over onze hobby’s, zoals hardlopen. Ik heb bewust gekozen voor vrijwilligerswerk bij Altrecht, omdat de doelgroep mij volkomen onbekend was. Ik wilde mijn blik verruimen en ervaring opdoen buiten de mij bekende wereld van goede gezondheid, goede baan en een leven op de rails.

Harma is maatje van een oudere dame

Harma is al vele jaren actief voor mensen die om wat voor reden dan ook in de problemen zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat een handicap ervoor zorgt dat men niet meer op een bevredigende manier kan deelnemen aan de samenleving. Harma is zo’n maatje voor een mevrouw, waarmee zij wandelt, boodschappen doet of een spelletje speelt. Bovenal vindt Harma in haar een interessante gesprekspartner.

Maatjes bieden directe steun en aandacht, waar het personeel geen voor tijd heeft en vormen daarmee een welkome en belangrijke aanvulling op de zorg. Het is echt mijn passie om uit te vinden wat iemand nodig heeft. We praten met elkaar en leren elkaar zo kennen. Die vertrouwensband betekent heel veel voor patiënten.

Wat jij kunt doen

Activiteitenvrijwilliger worden: meehelpen in de organisatie van een groepsactiviteit. Bij sommige taken werk je samen met een Altrecht medewerker, bij andere ga je zelfstandig aan de slag.

Maatje worden: 1-op-1 gezelschap bieden in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld door samen wat te drinken, te werken aan een gezamenlijke hobby of een uitstapje te maken.

Wat biedt Altrecht

-       Altrecht biedt een collectieve WA- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers.

-       Altrecht biedt in de meeste gevallen een reis- en onkostenvergoeding.

-       Altrecht biedt regelmatig thema-avonden, lezingen en trainingen.

Wat vraagt Altrecht

-       Onze vrijwilligers zijn minimaal 18 en maximaal 80 jaar oud.

-       Onze vrijwilligers zijn in staat en bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

-       Onze vrijwilligers onderschrijven enkele binnen Altrecht geldende gedragscodes.

-       Onze vrijwilligers beloven geheimhouding. Ook nadat het werk is geëindigd.

Locaties

Er zijn vrijwilligers actief in de volgende plaatsen: Utrecht, Den Dolder, Woerden Nieuwegein en Zeist.

Contact

Ben je zélf sociaal kwetsbaar, bijvoorbeeld door een psychiatrische ziekte, en geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Bel of mail ons dan ook: we bekijken dan samen de mogelijkheden.   

Altrecht Flexbureau

M vrijwilligerswerk@altrecht.nl

T 0302308730

 

Vacatures

Altrecht
Wat ga je doen? Het afleggen van huisbezoeken en het organiseren van zorgconferenties in vastgelopen situaties van ptn. met ernstige psychosomatiek. Binnen Altrecht Psychosomatiek Eikenboom hebben wij een...
Altrecht
Wat ga je doen? Als psychomotorisch therapeut ben je onderdeel van een multidisciplinair team en lever je vanuit beweging een bijdrage aan de behandeling van onze patiënten. Je behandelt en begeleidt patiënten hierbij...
Altrecht
Wat ga je doen? Als GZ psycholoog speel je een belangrijke rol in de behandeling van onze patiënten. Binnen een multidisciplinair team voer je individuele en/of groepsbehandelingen uit. Daarnaast houd je je bezig met...
Altrecht
Wat ga je doen? Altrecht Entree vervult een belangrijke functie in het contact van Altrecht met haar verwijzers. Veel verwijzers zoeken contact met het verzoek om even mee te denken, maar ook om stoom af te blazen over...
Altrecht
Wat ga je doen? Als psychiater speel je een belangrijke rol in zowel het borgen en door ontwikkelen van de specialistische behandeling als het zorgdragen van de inhoud. Als hoofdbehandelaar ben je (medisch)...
Altrecht
Wat ga je doen? Vanuit de functie van verpleegkundig specialist lever je een belangrijke bijdrage aan het vinden, ontwarren en versterken van de gezonde lijn in het verhaal van onze patiënten. Je gaat voor een...
Altrecht
Wat ga je doen? Je levert een belangrijke bijdrage aan het vinden, ontwarren en versterken van de gezonde lijn in het verhaal van onze patiënten. Je gaat voor een belangrijk deel werken op de Vervolg afdeling van de...
Altrecht
Vacature klinisch psycholoog / psychotherapeut Wat ga je doen? Je bent regiebehandelaar in een multidisciplinair werkend team en verricht diagnostiek en psychotherapeutische behandeling. Daarnaast superviseer en...
Altrecht
Wat ga je doen? In deze rol werk je binnen de ondersteunende eenheid vastgoed en facilitair. Je werkt nauw samen met jouw collega projectmanagers, programmamanagers, teammanager en vastgoedmanager. Je bent in staat om...
Altrecht
Wat ga je doen? We zoeken een enthousiaste verpleegkundige voor minimaal 24 uur voor onze kliniek. Je werkt bij de volwassenen en kunt ook bij jeugd worden ingezet. Binnen onze kliniek verleen je samen met een...

Kalender evenementen

apr 23

Werken in de GGZ? Iets voor mij? Altrecht gaat weer online graag het gesprek met jou aan in de Ik Zorg Shop. Heb jij interesse om in de zorg te gaan werken of werk je al in de zorg en ben je benieuwd naar de GGZ en of werken in de GGZ iets voor jou zou kunnen zijn?

Ik Zorg Shop
mei 28

Werken in de GGZ? Iets voor mij? Altrecht gaat weer online graag het gesprek met jou aan in de Ik Zorg Shop. Heb jij interesse om in de zorg te gaan werken of werk je al in de zorg en ben je benieuwd naar de GGZ en of werken in de GGZ iets voor jou zou kunnen zijn?

Ik Zorg Shop
jun 25

Werken in de GGZ? Iets voor mij? Altrecht gaat graag het gesprek met jou aan in de Ik Zorg Shop. Heb jij interesse om in de zorg te gaan werken of werk je al in de zorg en ben je benieuwd naar de GGZ en of werken in de GGZ iets voor jou zou kunnen zijn?

Ik Zorg Shop
jul 30

Werken in de GGZ? Iets voor mij? Altrecht gaat graag het gesprek met jou aan in de Ik Zorg Shop. Heb jij interesse om in de zorg te gaan werken of werk je al in de zorg en ben je benieuwd naar de GGZ en of werken in de GGZ iets voor jou zou kunnen zijn?

Ik Zorg Shop
aug 27

Altrecht gaat graag het gesprek met jou aan in de Ik Zorg Shop. Heb jij interesse om in de zorg te gaan werken of werk je al in de zorg en ben je benieuwd naar de GGZ en of werken in de GGZ iets voor jou zou kunnen zijn? Zou je daar graag eens over willen sparren met mensen die in de GGZ werkzaam zijn?

Ik Zorg Shop

Informatie

Werkvelden: 
Geestelijke gezondheidszorg