Ron Daalhuisen: “Ik voel me als een vis in het water binnen mijn werk”

De reis van Ron Daalhuisen binnen QuaRijn

Ron: “Ik werk al vanaf 1997 bij QuaRijn (destijds Rijnheuvel), eerst op locatie Beatrix en nu sinds een paar jaar op het Zonnehuis. Ik ben begonnen als keuken assistent en heb de opleiding gedaan voor zelfstandig werkend kok en kon daarna deze functie meteen uit gaan oefenen binnen mijn werk. Als je het vergeleek met de horeca trok een instelling mij veel meer omdat je voor ouderen bezig was. Ik vond het fijn en belangrijk om onze bewoners iedere dag van eten en drinken te voorzien, omdat ik wist dat het eten een moment was waar ze elke dag naar uitkeken."

Gastheer en huismeester

"Toen alle keukens een paar jaar geleden gesloten werden, is er binnen de organisatie gekeken of er voor mij een andere functie was. Nu werk ik als gastheer en huismeester. Dat betekent dat ik ‘de klusjesman’ ben en op technisch gebied allerlei werkzaamheden doe. Ook ben ik het aanspreekpunt voor de meldingen daarvan, meestal gaat dat via de receptie."

Enorm leuke contacten

"Als gastheer in de lounge van het Zonnehuis heb ik enorm veel en leuke contacten met bewoners en bezoekers. Op een gegeven moment ken je elkaar gewoon en heb je hele gesprekken samen. Ik ben iemand die heel graag met mensen omgaat en voel me als een vis in het water binnen deze functie. Als een bewoner overlijdt, moet ik altijd flink slikken want je bouwt vaak toch een band op met ze, ik leer ze echt kennen en heb allerlei gesprekken met ze. Je weet dat het zo gaat en dat ze oud zijn maar toch overvalt het me altijd. Ik vind mijn werk ontzettend waardevol en merk ook aan de bewoners dat ze het fijn vinden dat ik er ben."

"Een topmatch voor mij als persoon"

"Op deze locatie heb je te maken met revalidatie, somatiek, psychische problematiek, een afdeling voor mensen met Korsakov, ontstaan door een alcohol- of drugsverleden, het is een brede doelgroep. De bewoners op deze locatie komen overal vandaan. Dat maakt het heel veelzijdig. Elke dag is voor mij een topdag, ik geniet van mijn vrijheid en heb veel contact met bewoners en bezoekers. Dus ook al is dit totaal ander werk dan werken als kok, deze functie is een topmatch voor mij als persoon."

Ontwikkeling van medewerkers

"QuaRijn steekt veel geld in de ontwikkeling van de medewerkers. Ik vind het belangrijk om me zoveel mogelijk te blijven ontwikkelen. Want als je stil blijft staan, ga je niet met je tijd mee. Zeker binnen de gezondheidszorg gaan de ontwikkelingen enorm snel.  Als je zelf verder wilt groeien, kan dat absoluut. En vooral in mijn geval waar ik vanuit de keuken de mogelijkheid heb gekregen om hele andere dingen te gaan doen binnen de organisatie die ik óók ontzettend leuk vindt en goed bij me passen, is dat natuurlijk wel erg fijn.”